☏ 061/279-63-62

Efekti Aronije na zdravlje:

SRCE I KRVNI SUDOVI– Korišćenjem Aronije vrednosti holesterola i triglicerida se snižavaju i otklanja se osnovni uzrok nastanka ifarkta srca. Kod ljudi koji su preziveli infarkt miokarda , Aronija je zahvaljujući vitaminu P, omogućila njihov brz oporavak, Regenerišući fino arterijsko mišićno tkivo, aronija je poboljšala funkciju miokarda podsticanjem stvaranja nove mreže sitnih krvnih sudova kao i potpunu zaštitu od daljeg zacepljenja.

KANCEROGENA OBOLJENJA I HOČKINS– Zahvaljujući visokoj koncentraciji antioksidanasa, Aronija predstavlja snažno sredstvo u borbi protiv nastanka i razvoja kancerogenih ćelija mozga, pluća, limfnih žlezda, debelog creva i jetre

ENDOKRINE ŽLEZDE– Aronija poboljšava lučenje hormona i reguliše rad štitne žlezde, reguliše nivo šećera i hemoglobina u krvi, rad pankreasa i povoljno utiče na dijabetes. Sadrži redak voćni šećer SORBITOL čime pomaže dijetetsku ishranu.

GLAVA I OČI– Aronija poboljšava cirkulaciju krvi u krvnim žilama glave i pomaže kod glavobolje i migrene. Zaustavlja razvoj ateroskleroze i stvara snažnu zaštitu od pojave demencije i nastanka Alchajmerove bolesti, poboljšava vid, smanjuje degenerativne promene na makuli, štiti oči od UV zračenja, sprečava nastanak katarakte.

JETRA I ZUČ– Redovnim korišćenjem, Aronija poboljšava rad jetre  i izlučivanje žuči, čisti jetru od masnoće, regeneriše je i kod teških oboljenja leči i reguliše upalu žučne kese , žučnih kanala, žučnog peska i kamena.

ŽELUDAC I CREVA– Aronija svojim sastojcima i opornim ukusom stimuliše lučenje enzima i posle par minuta daje osećaj olakšanja. Poboljšanjem varenja pospešuje i razmenu materija i znatno utiče na ubrzanje metabolizma što za posledicu ima konstantan i trajan gubitak prekomerene telesne težine. Smiruje grčeve i bolove želuca, smiruje upalu sluznice želuca, pomaže kod čira na želucu i želudačne nervoze. Aronija je rešenje za problem zatvora zato što na prirodan način stimuliše crevnu muskulaturu koja ubrzava svoje kontrakcije.

KOŽA–  Aronija svojim povoljnim delovanjem na najsitnije krvne sudove omogućava redovno dopremanje kiseonika i hranljivih materija, a otklanja toksine i štetne produkte metabolizma, čime kroz fiziološke procese,  kožu vraća u ravnotežu dajuci joj zdrav i lep izgled.

ZGLOBOVI I HRSKAVICA– Redovnim uzimanjem Aronije sprečava se gubitak mase hrskavice, podržava produkcija zglobnog kolagena, poboljšava produkcija zglobne tečnosti, dovodi do kompletne regeneracije zglobova i obnavlja pokretljivost zglobova.

Da li ste probali sok i bobice od Aronije?

 

Zreli plodovi  Aronije su prava vitaminska bomba u koju staje pola abecede, sadrže velike količine antioksidanasa: biofenole, tanine, katehine, flavonide, antocijanine (najviše od svih dosad poznatih voćnih vrsta), folne kiseline, vitamine: A, C (8-10 puta veću koncentraciju nego u južnom voću), B2, B6, B9, E i veoma redak vitamin P, kao i betakaroten, minerale: kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, molibden, jod i fosfor, ogromna količina tanina i flavonida , gde glavnu ulogu ima antocijanin, aroniju čini najjačim dosad poznatim ANTIOKSIDANSOM. Vezuje se za teške metale i radioaktivne elemente u telu i omogućava njihovo izlučivanje što je od najveće koristi posle izloženosti zračenju kod postoperativne terapije.

Sadržaj antocijanina (mg/100g)
Close Menu